Cumartesi, Ağustos 21, 2010

haydi kızlar kocaya, okuyup nolcak!

ÇYDD Genel Başkan Prof. Dr. Aysel Çelikel, ÇYDD bursu ile liseyi bitiren ve 2010 Üniversite Yerleştirme Sınavına giren kız öğrencilerinden 1543'ünün fakülte ve yüksekokullara kayıt yaptırmaya hak kazandığını açıkladı.

Prof. Dr. Çelikel’in verdiği bilgiye göre, ÇYDD’nin burs verdiği kızlar çoğunlukla şu üniversiteleri tercih etti: ODTÜ, Boğaziçi , İTÜ, Marmara Üniversitesi, Hacettepe, Yüzüncü Yıl üniversitesi, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi, Konya Selçuk Üniversitesi , İstanbul Üniversitesi, Erzincan Üniversitesi , İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi , Diyarbakır Dicle Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi , Eskişehir Anadolu Üniversitesi ve Adnan Menderes Üniversitesi

2010 / 2011 öğrenim yılında üniversiteye başlayacak kız öğrencilerin fakülte ve yüksek okul dağılımı şöyle:
Açıköğretim Fakültesi (10), Eğitim Fakültesi (254), Ziraat Fakültesi (19), Fen-Edebiyat Fakültesi (203), Mühendislik-Mimarlık Fakültesi (71), Teknik Eğitim Yüksekokulu (17), Veterinerlik Fakültesi (6), İktisat Fakültesi (111), Tıp Fakültesi (17), İletişim Fakültesi (6), Hemşirelik Yüksekokulu (53), Sağlık Bilimleri Yükseokulu (117), Hukuk Fakültesi (13), Eczacılık Fakültesi (4), Diş Hekimliği Fakültesi (1) ve Çeşitli Meslek Yüksekokulları (641)

Alıntı: radikal

şimdi bu kızlar evlerinde otursaydı, en az 3 çocuk doğursalardı. hükümetin kadın kollarında ev ev dolaşıp, dağıtılan odun kömürleri alıp, makarnalarını pişirselerdi...
türkan hoca sabahın köründe evinden emniyete tıkılmazdı. son günlerini huzur içinde yaşardı. sen çok yaşa sevgili ülkem... sevgili demokratikleşen ülkem... evet ülkem... sevgili devletim şakir abi ve ben sana amadeyiz... bu arada kanald tv'de türkan diye bir dizi başalayacakmış izlemeyin, izleyenleri fişlenip makarna kömür yardımından esirgeneceklermiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

deneye hayır!

deneye hayır!